Lowara succesvol bij bouw wolkenkrabber in Moskou

De producten van Lowara voldoen aan de hoge eisen die werden gesteld voor een hoogbouwwooncomplex in Moskou. Het Scarlet Sails-complex aan de rivier is een van de tien hoogste gebouwen in de stad. Xylem heeft de pompoplossingen geleverd voor de verwarming, de airconditioning en de warm- en koudwatersystemen van de vijfde toren van het project. Ook hier waren de bekende uitdagingen van de bouw van een wolkenkrabber van toepassing: hoge koppen voor watertoevoer en hoge statische druk voor circulatiepompen.

Zeven boosterpompsets werden ontwikkeld en geïnstalleerd om te beantwoorden aan de specifieke eisen van de technische dienst verantwoordelijk voor de watertoevoer. Multistage-pompen van de Lowara SV serie werden gecombineerd met Hydrovar® frequentieregelaars zodat de snelheid van de pompen kan variëren voor maximale efficiëntie en kostenbesparing. Zo konden de vereiste hoge koppen (tot 180 m, 18 bar) worden gecreëerd in combinatie met een roestvrijstalen constructie die weinig onderhoud behoeft.

De airconditioning- en ventilatiesystemen maken gebruik van acht circulerende FCS serie in-line pompen met een duurzame gietijzeren behuizing en roestvrijstalen lasergelaste impellers. Deze beschikken ook over Hydrovar® regelaars met variabele snelheid. Lowara is na een concurrerende aanbesteding voor het project geselecteerd vanwege het geavanceerde ontwerp van de producten, energiebesparende functies en FCS-pompen die bekend staan om hun duurzaamheid.