Lowara’s bronpompen in WKO-installatie van “knalgroen” kantoorgebouw in Leeuwarden

JOIN Ontwikkeling bouwde aan de Harlingertrekweg in Leeuwarden een uitzonderlijk energiezuinig kantoorgebouw, dat nu verhuurd wordt aan UPC. De aanbieder van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten heeft daarin een callcenter ingericht, waar 450 mensen, tientallen servers, honderden computers en duizenden beeldschermen zoveel warmte produceren dat het klimaat koel houden een groter probleem is dan verwarmen!

Lees meer »

Nieuwe verswaterpompen besparen veel energie

Delta Mossel in Yerseke bespaart met de installatie van nieuwe verswaterpompen en koelwaterpompen in de mosselverwerkingsinstallatie meer dan 70 procent energie. De Xylem-pompen verdienen zichzelf in twee jaar terug en in de volgende tien jaar blijven ze zo energiezuinig werken. “Dat is pure winst,” verklaart Frans Lokerse, de adviseur/leverancier van de pompen. “En bovendien goed

Lees meer »

Ijs- en ijskoud: hoe een voetbalstadion een ijsstadion werd

De kracht van kou heeft in combinatie met pompen van Xylem Lowara kunstijs gemaakt voor het wereldkampioenschap ijshockey. Referentieland: Duitsland De openingswedstrijd van het WK werd gehouden op 7 mei 2010 tussen het team van gastland Duitsland en de Verenigde Staten in de Veltins Arena in Gelsenkirchen, die werd omgevormd tot ’s werelds grootste ijshockeystadion.

Lees meer »

Lowara pumps deliver the height of performance

Application: Residential Building There is one thing that Xylem shares with the greatest engineering innovators, and that is continuous investment into new product development. This can been seen at the spectacular development of the Burj Khalifa in Dubai – the world’s tallest manmade structure. Xylem Lowara is at the heart of the latest technology in

Lees meer »

Lowara levert Vogelpompen aan Nederlands grootste demiwater installatie in de Botlek

In de Rotterdamse haven heeft Evides Industriewater Nederlands grootste installatie voor gedemineraliseerd water – met een capaciteit van 1.400 kubieke meter per uur – gerealiseerd. Hierdoor behoort deze installatie tevens tot een van de grootste van West-Europa. De DWP-installatie (Demi Water Plant) is in een recordtijd van 14 maanden ontworpen en gebouwd in het Botlekgebied.

Lees meer »